• Alaaddin Camii
    Bir bazilikadan dönüştürülen Alaaddin Camii, Rum Selçuklu Sultanları için “Tahtın Camii’si” olarak kullanılmış ve hanedan mozolesinin bulunduğu yer olmuştur. 12. ve 13. yüzyıllar arasında inşa edilen cami, çok sayıda sultan için kabirdir. Bugün, Camii, Konya’daki en ilgi çekici yerlerden biridir.
  • Mevlana Müzesi
    Mevlana’nın türbesi olarak bilinen müze, aynı zamanda semazenlerin tekkesiydi. Bugün Tasavvufi mistisizmin yanı sıra Hazreti Muhammed’in sakalı gibi birçok İslam değerini de barındıran önemli bir yerdir.
  • Sırçalı Medrese
    Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde medrese olarak kullanılmış bu eşsiz bina, bir Bizans yeraltı mezarı üzerine inşa edilmiştir. İki katlı yapıdaki yemyeşil avlu, içerisinde buharı tüten çayınızı yudumlayarak geçireceğiniz güzel bir mola için ideal yerdir.
  • Karatay Müzesi
    Selçuklu sultanı Emir Celaleddin Karatay tarafından 1251 yılında inşa edilen yapı, Medrese olarak kullanılmıştır. 1955 yılında müzeye dönüştürülmüştür ve Selçuklu çinileriyle birlikte birçok taş ve ahşaptan yapılmış el yapımı buluntuları sergilemektedir. Koleksiyon ayrıca 1970’lerde Kubadabad Sarayı’nda toplanan buluntuları da içermektedir.
  • İnce Minare Müzesi
    13. yüzyıldan kalma Medrese, 1956 yılında Selçuklu döneminden kalma taş ve ahşap çalışmalarının sergilendiği bir müzeye dönüştürülmüştür. Selçuklu Sultanı İzettin Keykavuş II döneminde vezir Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından yaptırılan medrese, İslam öğretileri ve Sufizm felsefesini öğrencilere aktaran bir okuldu.


  •